Els germans Bach

Exteriors Masia

Gamma BACH – 1970

Qui som - Història

La història de Bach es remunta a l'any 1915, quan els germans Pere i Ramon, de cognom Bach i Escopet, es van traslladar a Sant Esteve Sesrovires des de Barcelona i van adquirir la finca “Can Estrada”, els antecedents de la qual daten del segle XVIII. Gràcies als beneficis obtinguts amb el comerç del cotó, els germans Bach van poder invertir en la posada en marxa del celler que, a poc a poc, va anar creixent amb la compra de noves finques fins a sumar una extensió de 365 hectàrees. La collita de 1920, a base de Xarel•lo i Macabeu, va marcar l'anhelada posada de llarg de Bach.

Pere i Ramon Bach es van instal•lar al Penedès amb la idea de fer un vi destinat a l'envelliment, i per això van construir una cava de 95 metres de longitud. Posteriorment la van dotar amb 1.000 barriques de roure bordelès que havien comprat a 50 pessetes la unitat. Els germans Bach van idear el vi i, juntament amb els seus enòlegs, van ser els responsables del segell. També van indagar en el seu passat tèxtil per a donar-li nom, i van trobar el mot “extríssim”, amb què es coneixia el cotó de primera qualitat portat d'Egipte i l'Índia. Les primeres ampolles de Bach es van presentar a la mítica Exposició Universal de Barcelona de 1929.

La Guerra Civil,però, va truncar part de l'esplendor assolit per Bach durant els feliços anys 20 i va tenir tràgiques conseqüències per a la família: en Ramon va morir i el seu germà Pere, tot i que sobreviure el conflicte, va quedar molt marcat pel seu record. Uns anys després, el 1942, en Pere va decidir vendre la finca. Els anys següents, Bach va tenir diversos propietaris que, entre altres coses, van impulsar la construcció de metres i metres de galeries subterrànies destinades a l'envelliment del cava i van escometre la renovació comercial i enològica del celler.

L'any 1975 es va produir una nova i definitiva compravenda amb l'arribada de la família Raventós, que va adquirir la finca i va integrar Bach en el seu grup de cellers.

Ha passat molt temps des de llavors però la fidelitat a l'esperit dels germans Bach ha romàs inalterable: "qualitat, originalitat i personalitat en tots els vins i caves".

©2008 BACH. Tots els drets reservats. BACH és un celler del Grup Codornìu

El vi només es gaudeix amb moderació

WINEinMODERATION.eu - Art de Vivre