Els vins blancs, en general, són els millors acompanyants dels plats lleugers com la minestra, el peix, els aperitius i els formatges. No tots els blancs, però, combinen igual amb els mateixos aliments.
La bona estructura i l'equilibri entre dolçor i acidesa de Bach Extríssim Semi Dolç fan que aquest blanc sigui idoni per a prendre amb postres, plats freds i aliments salats. A més, si aquests últims estan elaborats amb foie, com en el cas de la "compota de poma amb foie", l'explosió de sabor combinant-los amb Bach Extríssim Semi Dolç serà suprema.
D'aspecte nítid i brillant, Bach Extríssim Semi Dolç ha estat elaborat amb dues varietats de raïm blanc, Xarel•lo i Macabeu, procedents de la zona alta del Penedès, que li atorguen una carnositat que perdura en el temps.
PER A MARIDAR AMB BACH EXTRÍSSIM SEMI DOLÇ
Ingredients per a 4 persones:
4 pomes
1 cullerada de sucre morè
½ beina de canyella
vi de Porto
foie
sal de Maldon
mantega
Elaboració:
Tallar les pomes en daus petits i daurar en una paella amb mantega, afegir-hi el sucre, la canyella i un rajolí de vi de Porto, i remoure fins que tingui una consistència de puré. Muntar l'aperitiu amb una mica de compota de poma de fons, un tros de foie al damunt i unes escates de sal de Maldon.
©2008 BACH. Tots els drets reservats. BACH és un celler del Grup Codornìu