Amb llegums, carns vermelles, rostits, formatges curats i verdures. Els vins negres són excel·lents acompanyants d'aquest tipus de viandes, tant per semblança com per contrast de gustos.
En concret, els negres joves combinen a la perfecció amb arrossos, pasta, carn blanca rostida o en salsa i formatges semidurs i amb floridura. Els Grans Reserves són més aconsellables amb rostits de carn vermella, caça i formatges curats, robusts i especiats.
Per la seva joventut i composició, a base de Cabernet Sauvignon, Merlot i Tempranillo, Bach Vinya Extríssima és el vi perfecte per a acompanyar una gran varietat de plats, i particularment un risotto de bolets.
Un consell: Perquè el vi estigui en condicions òptimes en arribar a taula, mantenir-lo a una temperatura constant d'entre 14-18ºC.
PER A MARIDAR AMB BACH VINYA EXTRÍSSIMA NEGRE
Ingredients per a 4 persones:
500g arròs bomba
1,5 litre brou de pollastre
2 gots de vi blanc Bach Extríssim Sec
1 ceba
50 g de mantega
150 g de formatge parmesà
50 g de bolets secs
oli d'oliva
sal
Elaboració:
Picar la ceba molt fina i daurar-la en una paella fins que agafi color. Afegir l'arròs i el vi blanc. A continuació, afegir els bolets que hem deixat en remull durant deu minuts i tornar a remoure. Afegir el brou calent i l'aigua dels bolets a mesura que l'arròs els vagi absorbint. Quan l'arròs estigui fet, retirar-lo del foc, incorporar la mantega i el formatge, i remoure bé.
©2008 BACH. Tots els drets reservats. BACH és un celler del Grup Codornìu