Maridatge amb

risotto de bolets

Amb llegums, carns vermelles, rostits, formatges curats i verdures. Els vins negres són excel·lents acompanyants d'aquest tipus de viandes, tant per semblança com per contrast de gustos.

En concret, els negres joves combinen a la perfecció amb arrossos, pasta, carn blanca rostida o en salsa i formatges semidurs i amb floridura. Els Grans Reserves són més aconsellables amb rostits de carn vermella, caça i formatges curats, robusts i especiats.

Per la seva joventut i composició, a base de Cabernet Sauvignon, Merlot i Tempranillo, Bach Vinya Extríssima és el vi perfecte per a acompanyar una gran varietat de plats, i particularment un risotto de bolets.

Un consell: Perquè el vi estigui en condicions òptimes en arribar a taula, mantenir-lo a una temperatura constant d'entre 14-18ºC.

Recepta de risotto de bolets

PER A MARIDAR AMB BACH VINYA EXTRÍSSIMA NEGRE

Ingredients per a 4 persones:

500g arròs bomba

1,5 litre brou de pollastre

2 gots de vi blanc Bach Extríssim Sec

1 ceba

50 g de mantega

150 g de formatge parmesà

50 g de bolets secs

oli d'oliva

sal

Elaboració:

Picar la ceba molt fina i daurar-la en una paella fins que agafi color. Afegir l'arròs i el vi blanc. A continuació, afegir els bolets que hem deixat en remull durant deu minuts i tornar a remoure. Afegir el brou calent i l'aigua dels bolets a mesura que l'arròs els vagi absorbint. Quan l'arròs estigui fet, retirar-lo del foc, incorporar la mantega i el formatge, i remoure bé.

©2008 BACH. Tots els drets reservats. BACH és un celler del Grup Codornìu

El vi només es gaudeix amb moderació

WINEinMODERATION.eu - Art de Vivre